De Siciliaanse keuken is vóór alles de zon op je bord: de beste tomaten en aubergines,
beroemde sinaasappels, citroenen en olijfolie.
We delen een recept uit het kookboek De Keuken van Sicilië van Fabrizia Lanza voor pasta met aubergines en tomaten (pasta alla norma). Een eenvoudig maar heerlijk gerecht!
Dit vegetarische pastarecept maak je met een handjevol ingrediënten, waaronder gefrituurde aubergine en basilicum.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie.
Of bestel het kookboek in combinatie met een abonnement in onze shop.
Pasta met aubergine
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
900grstevige auberginein blokjes van 4 cm
450grgedroogde ziti of een andere buispasta
480mltomatensaus van goede kwaliteit, zelfgemaakt of kant-en-klaar, opgewarmd
115grricotta salatageraspt
1handbasilicumgrof gesneden, om te garneren
zeezoutfijn
plantaardige olievoor het frituren
Instructies
Schenk een laag van circa 5 cm plantaardige olie in een brede pan met zware bodem en verhit de olie op halfhoog vuur tot het heet genoeg is om in te frituren.
Dat kun je controleren door een houten lepel in de olie te steken. Onstaan er geen bubbels rond de lepel? Dan is je olie nog niet niet heet genoeg. Zodra je wél bubbels ziet, kun je gaan frituren.
Zet een rooster op een bakplaat. Laat wat aubergineblokjes voorzichtig in de hete olie zakken zonder de pan te vol te maken.
Frituur ze circa 5 minuten tot ze rondom goudbruin zijn; keer ze af en toe. Schep ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op het rooster. Bestrooi ze met zout.
Herhaal met de rest van de aubergineblokjes. Kook intussen in een grote pan gezouten kokend water de pasta al dente. Giet af.
Doe de pasta in een grote serveerkom en voeg de opgewarmde tomatensaus en de helft van de geraspte ricotta salata en de helft van het basilicum toe.
Hussel voorzichtig om te mengen. Schep de gefrituurde aubergine erop en leg daar de rest van de ricotta salata en het basilicum op. Serveer de pasta meteen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen