Makkelijk én snel met drie ingrediënten: pasta met sardines
De Vlaamse culinair
journalist en (tv-)kok
Sarah Puozzo groeide op
in een Italiaanse familie.
Haar Venetiaanse vader
leerde haar op zesjarige
leeftijd al gnocchi maken.
Later reisde ze heel Italië
door om zo veel mogelijk
te proeven én om erover
te schrijven.
We delen een recept uit haar nieuwste boek Mangiamo voor Carciofi alla giudia, een makkelijke én snelle pasta met sardines.
Meer recepten van Sarah?
Kijk dan in deze editie voor meer recepturen.
Of bestel het kookboek Mangiamo in combinatie met een abonnement, zo heb je beide snel in huis.
Pasta met sardines
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Ingrediënten
1snuf zeezout
20gezouten sardines of ansjovis
1ui klein
1scheut olijfolieextra vergine
300grbigoli of spaghetti
Instructies
Zet een grote pan op hoog vuur met ruim wat water. Voeg een flinke snuf zeezout toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de sardines voorzichtig onder koud, stromend water en dep ze droog.
Pel en snipper de ui heel fijn. Neem een grote pan, verhit er een scheutje extra vierge olijfolie in en bak de ui glazig.
Voeg de sardines toe aan de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. De sardines lossen op in de olie en je krijgt een smeuïge saus.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus in de pan en bak het geheel nog 2 minuten zodat de smaken goed mengen. Serveer het gerecht meteen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen