Ultiem comfort food: pasta met prei, Parmezaanse kaas en Italiaanse ham
De beroemde, Britse chef-kok Theo Randall is thuis in de Italiaanse keuken. In zijn
boek deelt hij lekkere gerechten die je zo met ingrediënten uit de voorraadkast, zoals Parmezaanse kaas, citroen, tomaten, prei en polenta, op tafel tovert.
Deze pasta is het Ultieme comfort food, perfect om te bereiden op een natte herfstdag. In dit recept gebruik je paccheri-pasta,
die heerlijk is omdat de saus in de buisjes blijft
plakken. Misschien dat paccheri van alle gedroogde
pasta’s wel de beste textuur heeft.
Pasta met prei, Parmezaanse kaas en Italiaanse ham
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
6plakjesprosciutto di Parmain kleine reepjes gesneden
2elolijfolieextra vergine
2preienwassen en in stukken van 1 cm gesneden
100mlroom
1elgehakte bladpeterselieblaadjes
1teentjeknoflook, geperst tot een pasta met een beetje zeezout
500grgedroogde paccheri(buisvormige pasta)
100grParmezaanse kaasgeraspt, plus extra om te serveren
zeezout
zwarte peperversgemalen
Instructies
Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de reepjes prosciutto di Parma toe en bak deze een paar minuten tot ze knapperig zijn, haal uit de pan en zet opzij.
Giet de olijfolie in de koekenpan, voeg de prei toe en bak 20 minuten op laag vuur terwijl je af en toe roert. Als de prei zacht en plakkerig is, voeg je de room, peterselie, knoflook en krokante prosciutto toe. Roer door elkaar en zet het vuur laag, terwijl je de paccheri kookt.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de paccheri stuk voor stuk toe zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Roer goed (paccheri is een zware pasta, dus kan aan de bodem van de pan blijven kleven als je niet oppast) en kook de pasta 3 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Gebruik een schuimspaan om de pasta uit het water te halen en toe te voegen aan de koekenpan. Voeg 2 eetlepels pastakookwater toe aan de saus en kook de pasta en saus samen nog 2 minuten, terwijl je voortdurend roert.
Strooi de Parmezaanse kaas erover en schep de pasta om zodat de saus emulgeert en de buisjes bedekt. Voeg eventueel nog wat pastawater toe. Serveer in voorverwarmde borden met wat extra Parmezaanse kaas en zwarte peper eroverheen gestrooid.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen