Het is geen geheim dat Jamie Oliver dol is op de Italiaanse keuken. Na jarenlang samenwerken met chef Gennaro Contaldo geeft hij op zijn eigen kenmerkende manier een twist aan Italiaanse klassiekers: snel, simpel en vooral erg lekker.
Of je deze pasta nu zo eet, met een stuk brood, of serveert met een frisse salade, de zoete, rokerige paprika uit de pot met amandelen en peterselie maakt het een heerlijke, lichte maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Dit recept komt uit het kookboek Simply Jamie van Jamie Oliver.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Pasta met geroosterde paprika
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
300grpenne
1bosjebladpeterselie(30 gr)
olijfolieextra vergine
1teentjeknoflook
460grgeroosterde rode paprika’s uit pot
100grgeblancheerde amandelen
½-1tlgedroogde rode chilivlokken
olijfolie extra vergine
rodewijnazijn
150grhüttenkäse
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maal de peterselie (met steeltjes en al) in een blender met genoeg extra vierge olijfolie om er een felgroene olie van te maken, en giet hem in een schoon jampotje.
Pel de teen knoflook, doe hem met de rode paprika’s (met vocht en al), amandelen, chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn en de helft van de hüttenkäse in de blender (schoonmaken hoeft niet), en maal alles superfijn.
Laat de penne uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan.
Giet de paprikasaus erbij, hussel alles op het vuur door elkaar, voeg zo nodig een scheutje kookwater toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Verdeel de pasta over de borden, schep de rest van de hüttenkäse erover en sprenkel er wat van de peterselieolie over.
De rest van de olie kan je 3 dagen in de koelkast bewaren of in een ijsblokjeshouder invriezen, voor later.