Terug naar overzicht
Pasta met geroosterde paprika David Loftus

Pasta met geroosterde paprika (uit pot)

Het is geen geheim dat Jamie Oliver dol is op de Italiaanse keuken. Na jarenlang samenwerken met chef Gennaro Contaldo geeft hij op zijn eigen kenmerkende manier een twist aan Italiaanse klassiekers: snel, simpel en vooral erg lekker.

Of je deze pasta nu zo eet, met een stuk brood, of serveert met een frisse salade, de zoete, rokerige paprika uit de pot met amandelen en peterselie maakt het een heerlijke, lichte maaltijd die je keer op keer wilt maken. Dit recept komt uit het kookboek Simply Jamie van Jamie Oliver. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Pasta met geroosterde paprika David Loftus

Pasta met geroosterde paprika

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr penne
  • 1 bosje bladpeterselie (30 gr)
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • 460 gr geroosterde rode paprika’s uit pot
  • 100 gr geblancheerde amandelen
  • ½-1 tl gedroogde rode chilivlokken
  • olijfolie extra vergine
  • rodewijnazijn
  • 150 gr hüttenkäse

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maal de peterselie (met steeltjes en al) in een blender met genoeg extra vierge olijfolie om er een felgroene olie van te maken, en giet hem in een schoon jampotje.
  • Pel de teen knoflook, doe hem met de rode paprika’s (met vocht en al), amandelen, chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn en de helft van de hüttenkäse in de blender (schoonmaken hoeft niet), en maal alles superfijn.
  • Laat de penne uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan.
  • Giet de paprikasaus erbij, hussel alles op het vuur door elkaar, voeg zo nodig een scheutje kookwater toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Verdeel de pasta over de borden, schep de rest van de hüttenkäse erover en sprenkel er wat van de peterselieolie over.
  • De rest van de olie kan je 3 dagen in de koelkast bewaren of in een ijsblokjeshouder invriezen, voor later.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken
Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.