Een lekkere en makkelijke vegetarische maaltijd, deze pasta met bloemkool, pijnboompitten, krenten en saffraan.
Dit pastagerecht is gemaakt met maccheroni wat al sinds mensenheugenis bestaat. De geschiedenis is terug te voeren naar de Arabische overheersing in Sicilië. In die tijd waren de deegwaren hol in het midden, waardoor ze sneller droogden.
Dit recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel, bestel jouw exemplaar hier.
Vegetarische pasta met bloemkool
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
50grkrentenpassolina
350grbloemkool in roosjes
60-75 ml olijfolieextra vergine
1uigesnipperd
saffraanmespunt
40grpijnboompitten
320grmaccheroni
40grpecorino pepatogeraspt
handje basilicumblaadjesin reepjes
zoutnaar smaak
Instructies
Doe de krenten in een kommetje, voeg zo veel warm water toe dat ze onderstaan, en week ze 10 minuten. Laat ze uitlekken.
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 5 -6 minuten. Doe ze met een schuimspaan in een vergiet om uit te lekken; gooi het kookwater niet weg.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op niet te hoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten zacht.
Los de saffraan in een kleine soeplepel water in een kommetje op en giet het bij de ui.
Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur 10 minuten pruttelen.
Voeg de bloemkool, krenten en pijnboompitten toe en doe er zout naar smaak bij.
Breng de bloemkool weer in zijn kookwater aan de kook, voeg de maccheroni toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar.
Laat de pasta uitlekken en doe ze in de koekenpan. Roer er de pecorino en basilicum door en dien het gerecht op.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen