Terug naar overzicht
Pasta met bietjes en ricotta

Pasta met bietjes en ricotta (Jamie Oliver)

Jamie Oliver is dol op de Italiaanse keuken. Hij geeft klassieke gerechten graag een frisse, kleurrijke twist – zoals deze snelle pasta met bietjes en romige ricotta.

Deze pasta is snel, lekker en gezond. Met zoete bietjes, zachte ricotta en een beetje citroen zet je in een handomdraai een licht en voedzaam gerecht op tafel. Jamie Oliver zegt het zelf: ‘Felrood, verrassend & leuk – deze bietjespasta moet je echt proberen!’ Perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd met een verrassend Italiaanse flair.

Dit recept komt uit Jamie’s boek Simply Jamie. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel een mooi Italiaans kookboek in onze shop.
Pasta met bietjes en ricotta

Pasta met bietjes en ricotta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr farfalle
  • 30 gr parmezaan
  • 1 citroen
  • ½ bosje basilicum (15gr)
  • olijfolie extra vergine
  • 280 gr gekookte bietjes vacuümverpakt
  • 100 gr ricotta
  • 30 gr gepelde walnoten zonder zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rasp de parmezaan en de citroenschil in een blender en knijp de helft van de citroen erboven uit. Voeg de basilicumblaadjes, bietjes, 1 theelepel zwarte peper en 3 eetlepels olijfolie toe en maal er een supergladde saus van.
  • Laat de farfalle uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan.
  • Giet de bietensaus erover, hussel ze op het vuur door elkaar, giet er zo nodig een scheutje kookwater bij en voeg naar smaak zeezout en peper toe.
  • Verdeel de pasta over de borden, schep de ricotta erop en strooi de walnoten erover. Knijp de overgebleven citroen erboven uit en maak af met een scheutje extra vierge olijfolie, als je wil.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.