Jamie Oliver is dol op de Italiaanse keuken. Hij geeft klassieke gerechten graag een frisse, kleurrijke twist – zoals deze snelle pasta met bietjes en romige ricotta.
Deze pasta is snel, lekker en gezond. Met zoete bietjes, zachte ricotta en een beetje citroen zet je in een handomdraai een licht en voedzaam gerecht op tafel. Jamie Oliver zegt het zelf: ‘Felrood, verrassend & leuk – deze bietjespasta moet je echt proberen!’ Perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd met een verrassend Italiaanse flair.
Dit recept komt uit Jamie’s boek Simply Jamie.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel een mooi Italiaans kookboek in onze shop.
Pasta met bietjes en ricotta
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
300grfarfalle
30grparmezaan
1citroen
½bosjebasilicum(15gr)
olijfolieextra vergine
280grgekookte bietjesvacuümverpakt
100grricotta
30grgepelde walnotenzonder zout
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de parmezaan en de citroenschil in een blender en knijp de helft van de citroen erboven uit. Voeg de basilicumblaadjes, bietjes, 1 theelepel zwarte peper en 3 eetlepels olijfolie toe en maal er een supergladde saus van.
Laat de farfalle uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan.
Giet de bietensaus erover, hussel ze op het vuur door elkaar, giet er zo nodig een scheutje kookwater bij en voeg naar smaak zeezout en peper toe.
Verdeel de pasta over de borden, schep de ricotta erop en strooi de walnoten erover. Knijp de overgebleven citroen erboven uit en maak af met een scheutje extra vierge olijfolie, als je wil.