Terug naar overzicht
Pasta met basilicumpesto

Pasta met basilicumpesto haricots verts en aardappels

Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je in De bijbel van de Italiaanse keuken alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten. Zoals pasta met basilicumpesto.

‘Officieel moet pesto natuurlijk in een vijzel gemaakt worden. “Pesto” komt van het werkwoord “pestare”, dat fijnstampen betekent. Maar in een keukenmachine gaat het ook heel goed, alleen is het voor de structuur aan te raden de geraspte kaas er op het laatst met de hand doorheen te mengen. Een klassieker uit Genua. De pesto kan geserveerd worden met spaghetti, gnocchi, trenette.’

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Pasta met basilicumpesto

Pasta met basilicumpesto

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 bosjes basilicum vers, gewassen, blaadjes geplukt
  • 1 tl zeezout grof
  • 1 teen knoflook fijngehakt en de groene kern verwijderd
  • 100 gr pijnboompitten geroosterd
  • 100 á 150 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el Pecorino Romano geraspt
  • 350 gr spaghetti
  • 1 bakje haricots verts, geblancheerd
  • 250 gr roseval aardappels in blokjes en geblancheerd tot al dente
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, voor de topping

Instructies

  • Maak eerst de pesto. Doe de basilicumblaadjes met het zeezout, de knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine en puls tot het een grove pasta is geworden. Duw een paar keer de blaadjes naar beneden.
  • Giet dan in een klein straaltje de olijfolie erbij. Doe de pesto over in een schaal en meng de kaas erdoor. Met deze hoeveelheden zul je zeker nog pesto overhouden. Met een laagje olie erop is hij minstens 2 weken houdbaar in de koelkast.
  • Kook de pasta al dente in gezouten water. Doe de pasta met de pesto, wat van het kooknat, haricots verts en blokjes aardappel in een schaal en meng goed. Dien onmiddellijk op met extra Parmezaanse kaas erbij.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Beeld: Saskia Lelieveld

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.