Pasta met basilicumpesto haricots verts en aardappels
Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je in De bijbel van de Italiaanse keuken alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten. Zoals pasta met basilicumpesto.
‘Officieel moet pesto natuurlijk in een vijzel gemaakt worden. “Pesto” komt van het werkwoord “pestare”, dat fijnstampen betekent. Maar in een keukenmachine gaat het ook heel goed, alleen is het voor de structuur aan te raden de geraspte kaas er op het laatst met de hand doorheen te mengen. Een klassieker uit Genua. De pesto kan geserveerd worden met spaghetti, gnocchi, trenette.’
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Pasta met basilicumpesto
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
3bosjesbasilicumvers, gewassen, blaadjes geplukt
1tlzeezoutgrof
1teenknoflookfijngehakt en de groene kern verwijderd
100grpijnboompittengeroosterd
100 á 150 ml extra vergine olijfolie
2elParmezaanse kaasgeraspt
2elPecorino Romanogeraspt
350grspaghetti
1 bakje haricots verts, geblancheerd
250grroseval aardappels in blokjes en geblancheerd tot al dente
50grParmezaanse kaasgeraspt, voor de topping
Instructies
Maak eerst de pesto. Doe de basilicumblaadjes met het zeezout, de knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine en puls tot het een grove pasta is geworden. Duw een paar keer de blaadjes naar beneden.
Giet dan in een klein straaltje de olijfolie erbij. Doe de pesto over in een schaal en meng de kaas erdoor. Met deze hoeveelheden zul je zeker nog pesto overhouden. Met een laagje olie erop is hij minstens 2 weken houdbaar in de koelkast.
Kook de pasta al dente in gezouten water. Doe de pasta met de pesto, wat van het kooknat, haricots verts en blokjes aardappel in een schaal en meng goed. Dien onmiddellijk op met extra Parmezaanse kaas erbij.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen