Terug naar overzicht

Wat is ‘pasta alla chitarra’ en hoe maak je het?

Pasta alla chitarra (letterlijk: ‘gitaarpasta’) is een gerecht uit de regio Abruzzo. Met het muziekinstrument heeft het echter niets te maken.

De ‘gitaarpasta’ dankt zijn naam niet aan het muziekinstrument, maar aan het apparaatje waarmee de pasta wordt gemaakt. Dit instrument heeft een soort snaren, waar het deeg doorheen wordt gedrukt.

Leer deze pasta maken
Wil je deze pasta zelf leren maken? Kom dan naar ons event Little Italy, want op 7, 8 en 9 februari geven de Italiaanse kokkinnen van Cucina Originale daar meerdere pastaworkshops per dag! Bekijk deze pasta recepten voor inspiratie en geniet van de Italiaanse keuken bij je thuis.

Dat wordt een gezellige boel, want tijdens het maken van de pasta krijg je een glaasje van hun heerlijke wijn erbij en wat lokale lekkernijen. De zelfgemaakte pasta neem je na afloop mee naar huis. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Tijden pastaworkshops
Op de volgende tijden worden de pastaworkshops gegeven. Als je een toegangsticket boekt, kun je de pastaworkshop er meteen bij boeken en een tijdstip reserveren. Onder de tijdstippen vind je de ticketinformatie.

vrijdag 7 februari
14.30-15.30 uur
16.00-17.00 uur
17.30-18.30 uur

zaterdag 8 en zondag 9 februari
10.30-11.30 uur
12.00-13.00 uur
13.30-14.30 uur
15.00-16.00 uur
16.30-17.30 uur

Boek je tickets voor de pastaworkshops en bekijk de overige informatie van Little Italy.

LEES OOK: