Panini recept: zó maak je zelf deze witte broodjes
Bij veel Italiaanse maaltijden wordt brood geserveerd. Je eet het bij antipasto en veegt er de saus van je bord. Wij delen het recept voor panini.
Panini worden in Italië sinds 1960 vanuit broodjeszaken, panintecas verkocht. Sophie Dupuis-Gaulier is culinair styliste en kookboekenauteur. Ze woont in Parijs en laat zich voor haar boeken vooral inspireren door haar reizen. Haar motto is gustoso e bello: lekker en mooi, en dat spat van haar boeken af. We delen haar recept voor panini uit Italië.
Panini broodjes maken
Voorbereidingstijd: 25 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 uuruur5 minutenminuten
Totale tijd: 2 uuruur30 minutenminuten
Porties: 6personen
Ingrediënten
20grverse gist
1tlsuiker
300mllauwwarm water
500grtarwebloem T00
1tlzout
2elolijfolie
Instructies
Los de gist en suiker op in 100 ml lauw water en laat 10 minuten rusten.
Meng de bloem, het zout, de olijfolie, het gistmengsel en het resterende water in de mengkom van een mixer met deeghaak.
Kneed 6 minuten op gemiddelde snelheid. Dek af met een schone doek en laat 1 uur rijzen.
Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 stukken. Vorm er kleine broodjes van en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes 15 minuten.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen