Paccheri zijn grote pastabuisjes die vaak aan de Amalfikust worden gegeten. Ze zijn geweldig omdat er vaak hele kerstomaatjes in verdwijnen. Als je ze niet kunt vinden, neem dan penne of farfalle.
Perfect rijpe cherry-, babypruim- of datterinitomaten zitten barstensvol smaak en zijn daardoor ideaal voor dit gerecht.
Pasta met tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
350grgedroogde pastapaccheri, penne, rigatoni of farfalle
4elolijfolieextra vergine
1teenknoflook fijngehakt
½ - 1rode pepervers afhankelijk van hoe pittig of ½ tl gedroogde chilivlokken
200grverse rijpe tomaten grof in stukken gesneden
2takjesbasilicumblaadjesruwweg gescheurd
zout
25grParmezaanse kaas of Grana Padanofijn geraspt
Instructies
Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt en kook de pasta in een grote pan met (gezouten) kokend water.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en chilipeper gedurende 1 à 2 minuten, maar zorg dat ze niet aanbranden.
Voeg de tomaten toe, de helft van de basilicum en wat zout.
Plet de tomaten met behulp van de achterkant van een lepel. Als de pasta net al dente gaar is, haal je die met een pastatang uit het water en voeg je de pasta bij de tomatensaus, samen met een eetlepel kookwater om de saus aan te lengen.
Roer de pasta door de saus en breng het geheel aan de kook – zo absorbeert de pasta de smaak van de saus nog iets meer.
Voeg de resterende basilicum toe en schep opnieuw om.
Serveer in voorverwarmde kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas of Grana Padano.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen