Met oud en nieuw steken ze overal ter wereld om middernacht vuurwerk af. Toch zijn er op oudjaarsavond verschillende tradities per land. Wij zetten een paar typisch Italiaanse gebruiken met L’ultimo dell’anno op een rij.
Varkensworst met linzen
In Italië komt er op 31 december geen oliebol aan te pas. De Italianen eten cotechino e lenticchie, varkensworst met linzen. Dit gerecht wordt beschouwd als een teken van rijkdom voor het komende jaar. De linzen die traditioneel bij de varkensworst geserveerd worden, staan voor geld en geluk. Vaak zijn de ingrediënten voor de cotechino e lenticchie te vinden in een kerstpakket. De
cotechino e lenticchie wordt opgegeten tijdens oudejaarsavond. Het maakt niet uit in welke regio je bent in het land, overal eten ze het.
Tijdens oud en nieuw wordt Tombola gespeeld. Tombola is een Italiaans spel en je kunt het vergelijken met een loterij, maar dan heeft iedereen prijs. De spanning zit hem vaak in de verschillende soorten prijzen. Sommigen zijn heel veel waard, andere wat minder.
Panettone en pandoro
Niet alleen tijdens kerst, maar ook tijdens oud en nieuw wordt de panettone gegeten. Hier lees je hoe je deze hoge cake eet en maakt. Bij ons bestel je vanaf november 2023 weer de lekkerste panettone rechtstreeks uit Italië.
Tijdens nieuwjaar wordt er in Italië veel gedroogd fruit gegeten, voornamelijk vijgen en dadels. Voor de Romeinen was dit een manier om geluk te wensen. Als er ook nog cotechino e lenticchie wordt gegeten, kan het geluk niet op.
Felice anno nuovo!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen