Cime di rapa, ook bekend als rapini of broccoletti, is een groente met eetbare stengel, bladeren en bloemen en verwant aan broccoli.
Een heerlijk eenvoudig recept uit het boek Perfect Pasta at Home.
Orecchiette recept met Italiaanse bladgroente
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
800grcime di rapa(Italiaanse bladgroente; bimi is een alternatief)
4elolijfolieextra vergine
100grpaneermeel
1teenknoflookfijngehakt
3/4ansjovis in olie
500grorecchiette
1rode pepervers en fijngehakt (optioneel)
zoutnaar smaak
Instructies
Verwijder de steeltjes van de cime di rapa, bewaar en de zachte bloemen en bladeren. Spoel die goed af onder stromend water.
Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de cime di rapa gedurende 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Haal de cime di rapa met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookwater.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het paneermeel toe en rooster een paar minuten, roer om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bruin wordt. Zet even opzij en veeg de pan droog met wat keukenrol.
Giet de resterende olie toe in de pan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur tot het gaat geuren.
Voeg de ansjovis toe, laat ze smelten en maak de visjes van elkaar los in de hete olie. Verwijder eventueel grotere graatjes. Voeg de cime di rapa toe aan het knoflook- en ansjovismengsel.
Breng de pan met het kookwater weer aan de kook en voeg toe de pasta en kook tot zeer beetgaar, haal ongeveer 2 minuten eerder van het vuur dan het pak aangeeft.
Terwijl de pasta kookt, haal je 2 lepels kookvocht eruit en voeg dit toe aan het cime di rapa-mengsel. Kook dit mengsel op hoog vuur en roer regelmatig tot een glanzende saus ontstaat.
Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met de cime di rapa. Roer het geheel door elkaar en kook nog 5 minuten.
Proef en breng op smaak met zout en verse chili. Serveer direct en garneer met het geroosterde broodkruim.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen