Napolitaanse aardappeltaart om je gasten mee te verrassen!
Comfortfood in de vorm van simpele creaties. Dat is Gennaro Contaldo’s interpretatie van de Italiaanse armeluiskeuken, te ontdekken in zijn nieuwste boek Gennaro’s Cucina.
We delen zijn recept voor patata gatto napoletano, een Italiaanse aardappeltaart die het perfect doet op feestjes. Superlekker en hartverwarmend. Om zo snel mogelijk zelf uit te proberen en aan je gasten voor te schotelen!
Bestel hier de editie waar Gennaro nog meer heerlijke recepten deelt met ons uit zijn nieuwste boek.
En wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Napolitaanse aardappeltaart
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
40grboterplus extra om in te vetten
30grbroodkruim
700graardappelengeschild en in stukken
2eieren
30grParmezaanse kaasgeraspt
50mlhete melk
100grscamorzakaasin kleine blokjes
20grasiagokaasin kleine blokjes
1bolmozzarella (zo'n 125 gr), uitgelekt en grof gehakt
80grgekookte hamin kleine stukjes
zeezout
zwarte peperversgemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met wat boter en bestrooi met wat broodkruim. Klop overtollig kruim af en bewaar.
Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn, laat ze goed uitlekken en pureer ze.
Meng er wat zout en peper door, voeg de eieren, geraspte parmezaan, 30 g boter, hete melk, de helft van alle kazen en de helft van de ham aan toe.
Schep de helft van het aardappelmengsel gelijkmatig in de voorbereide cakevorm, strooi de rest van de ham en kazen erover.
Bedek het geheel met de overgebleven puree. Verdeel de resterende boter erover en bestrooi met de overgebleven broodkruimels.
Bak ongeveer 40 minuten in de oven, tot de taart gerezen en goudbruin is. Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en serveer.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen