Istrië, gelegen net buiten Italië aan de grens met Triëst, ademt nog steeds de Italiaanse invloeden van vroeger. Deze smaken komen tot leven op tafel, waar Paola Bacchia, opgegroeid in deze regio, de heerlijkste recepten uit haar jeugd heeft verzameld.
Mosselen zijn geweldig lekker, en deze ovengebakken variant tilt ze naar een hoger niveau. Paola Bacchia, geïnspireerd door de Italiaanse invloeden van Istrië, creëert een heerlijk en krokant gerecht waar iedereen dol op zal zijn. De combinatie van smaken en texturen maakt deze mosselen tot een smakelijke ervaring die je niet wilt missen.
Dit mosselrecept komt uit haar kookboek Istria.
In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Mosselen uit de oven
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
1kgmosselen
1tomaatklein en rijp
10gransjovisfiletsfijngehakt
2elpeterselieblaadjesfijngehakt
1teentjeknoflookfijngehakt of geplet
2elolijfolieextra vergine
50grbroodkruim
25grParmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Schrob, ontbaard en was de mosselen grondig in ruim koud water.
Verhit een grote koekenpan met deksel op hoog vuur en doe de mosselen erin. Controleer na 5 minuten of alle mosselen open zijn. Gooi eventuele gesloten mosselen weg.
Verwijder een helft van de schelp van elke mossel en inspecteer de inhoud. Knip eventuele baarden die nog vastzitten af en verwijder voorzichtig de mossel van de schelp als hij vastzit. Leg alle geopende mosselen, nog in hun halve schelp, op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de tomaat fijn, scheid de zaden van het vruchtvlees en bewaar het vocht. Doe de tomaat met de rest van de ingrediënten in een kom en meng goed. Voeg wat van het bewaarde tomatensap toe – een paar theelepels moeten genoeg zijn – om de kruimels samen te brengen. Schep wat van het mengsel op de mosselen.
Bak 12-15 minuten, of tot de vulling goudbruin is.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen