Terug naar overzicht
Miljuschka's linguine met kruidensalsa

Miljuschka’s linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

Televisiekok Miljuschka is gek op Italië, daarom heeft ze nu een nieuw magazine vol recepten uit haar favoriete land. Daarin vind je ook dit heerlijke Italiaanse recept voor een linguine met kruidensalsa dat wij hier alvast met jullie mogen delen:

Miljuschka: ‘Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta: een frisse voorjaarspasta om helemaal in de Italiaanse sferen te komen. En binnen 20 minuutjes staat dit gerecht op tafel! Deze linguine met kruidensalsa, doperwten en asperges wordt extra bijzonder door de toevoeging van ricotta: haal het liefst goede kwaliteit bij de kaasboer of Italiaanse deli. Deze romige verse kaas wordt in Italië meestal gemaakt van schapenmelk, al vinden wij in de lokale supermarkt vaak ricotta op basis van koemelk.’ Het recept voor Miljuschka’s linguine vind je hieronder:

Details

  • Preparation Time: 10:00
  • Cook Time: 10:00
  • Servings: 4

Ingredients

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 prei fijngesneden
  • 1 tl venkelzaad
  • 15 g dille
  • 15 g munt
  • 30 g basilicum
  • 50 g groene olijven
  • 2 el kappertjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 25 g amandelen
  • 400 g linguine pasta
  • 1 courgette in lange julienne gesneden
  • 300 g verse doperwten gedopt
  • 200 g groene asperges haarde steeltjes verwijderd en in gelijke stukken
  • ricotta om te serveren

Preparation

  • 1Verhit de olie in een ruime pan en voeg de ui, knoflook, prei en venkelzaad toe. Bak ongeveer 5 minuten tot glazig en licht gekleurd.
  • 2Maak ondertussen in een keukenmachine een kruidensalsa met de dille, basilicum, munt, olijven, kappertjes, olijfolie, azijn en amandelen. Proef en breng op smaak met zeezout en peper. Voeg de kruidensalsa toe aan de pan ui en prei, roer alles goed en bak 2 minuten. Zet de pan saus opzij.
  • 3Kook de linguine al dente. Bewaar het kookwater voor het koken van de groenten. Breng de pasta met een tang over in de saus en meng goed op een laag vuur. Breng de pan met kookwater weer aan de kook. Voeg de doperwten, groene asperges en courgettespaghetti toe en blancheer 2-3 minuten. Voeg met een schuimspaan alle groente toe aan de pasta. Voeg een of twee pollepels kookwater toe en hussel alles goed door elkaar.
  • 4Serveer met een likje ricotta en een groene sla.