Miljuschka’s linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta
Details
- Preparation Time: 10:00
- Cook Time: 10:00
- Servings: 4
Ingredients
- 3 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 prei fijngesneden
- 1 tl venkelzaad
- 15 g dille
- 15 g munt
- 30 g basilicum
- 50 g groene olijven
- 2 el kappertjes
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 2 el appelazijn
- 25 g amandelen
- 400 g linguine pasta
- 1 courgette in lange julienne gesneden
- 300 g verse doperwten gedopt
- 200 g groene asperges haarde steeltjes verwijderd en in gelijke stukken
- ricotta om te serveren
Preparation
- 1Verhit de olie in een ruime pan en voeg de ui, knoflook, prei en venkelzaad toe. Bak ongeveer 5 minuten tot glazig en licht gekleurd.
- 2Maak ondertussen in een keukenmachine een kruidensalsa met de dille, basilicum, munt, olijven, kappertjes, olijfolie, azijn en amandelen. Proef en breng op smaak met zeezout en peper. Voeg de kruidensalsa toe aan de pan ui en prei, roer alles goed en bak 2 minuten. Zet de pan saus opzij.
- 3Kook de linguine al dente. Bewaar het kookwater voor het koken van de groenten. Breng de pasta met een tang over in de saus en meng goed op een laag vuur. Breng de pan met kookwater weer aan de kook. Voeg de doperwten, groene asperges en courgettespaghetti toe en blancheer 2-3 minuten. Voeg met een schuimspaan alle groente toe aan de pasta. Voeg een of twee pollepels kookwater toe en hussel alles goed door elkaar.
- 4Serveer met een likje ricotta en een groene sla.
- Author: Redactie
- Posted: maart 17, 2022