Deze meloensalade is heel snel om samen te stellen, ideaal als voorgerecht of als dessert. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept, afhankelijk van het seizoen.
Kies een rijpe meloen die boordevol smaak zit. Dit kun je controleren door aan de bovenkant te ruiken. Als je niets ruikt, kies dan een andere meloen of wacht tot hij rijp is. Je hebt voor dit gerecht een heel goede, peperachtige olijfolie nodig: de smaak in combinatie met de sinaasappel en de meloen is het geld meer dan waard.
Zo herken je een goede olijfolie!
Meloensalade met sinaasappel en walnoot
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Porties: 6personen
Ingrediënten
1meloen(ongeveer 1-1,5 kg) geschild, pitjes verwijderd en in partjes van 2 cm dik
2sinaasappels
2elmuntklein en in stukjes
3elextra vergine olijfolie
1handwalnotengrof gestampt in een vijzel
1tlcitroenraspschil
zoutnaar smaak
roze peperkorrels grofgestampt
Instructies
Leg de partjes meloen op een grote schaal of aparte borden. Snijd op een plank met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en laat ze op de meloen vallen.
Verdeel de overige ingrediënten over de meloen en sinaasappel en serveer.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen