Terug naar overzicht
Molloreddus met wilde asperges

Malloreddus (pasta) met wilde asperges

Stel je voor: Sardinië, waar de geur van citroen en venkel de lucht vult en Letitia Clark’s Italiaanse charme tot leven komt. Geniet aan tafel met je familie van de heerlijke geur van pasta met verse marjolein.

Als je geen wilde asperges kunt vinden, zijn gekweekte groene asperges ook prima; kies bij voorkeur de dunne, verse stengels.

In het nazomer-nummer van De Smaak delen we een aantal van Letitia’s recepten uit haar nieuwe boek. Bestel de editie hier. Of bestel het kookboek Wilde vijg & venkel in combinatie met een abonnement, zo heb je beide snel in huis.
Molloreddus met wilde asperges

Pasta met wilde asperges

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150-200 gr wilde asperges
  • 4 el olijfolie plus extra
  • 1 witte ui klein, in dunne ringen
  • 1 gedroogd rood chilipepertje verkruimeld, of een snuf chilivlokken
  • 3-4 zoete tomaten klein, in blokjes
  • 1 scheut witte wijn (optioneel)
  • 200 gr malloreddus (of andere pasta naar wens)
  • 40 gr boter
  • 40 gr Parmezaanse kaas of pecorino, fijn geraspt, plus extra voor erbij
  • zout naar smaak
  • marjolein vers, ter garnering (optioneel)

Instructies

  • Was de asperges goed. Snijd ze in stukken van 2,5 centimeter en houd de houtige uiteinden apart.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en laat de ui, asperges en chilipeper zeker 10-15 minuten zweten tot ze zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
  • Voeg een scheut water toe en laat langzaam stoven tot de asperges bijna helemaal zacht zijn.
  • Voeg de tomaten toe en stoof mee tot alles moesachtig en zacht is. Voeg zo nodig nog wat olie of water toe (een scheut witte wijn mag ook). Breng op smaak met zout.
  • Zet intussen een pan gezouten water op voor de pasta; voeg de houtige aspergestukjes toe voor de smaak. Haal de stukjes eruit met een schuimspaan (en gooi weg) zodra het water kookt en voeg de pasta toe.
  • Kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken, maar bewaar wat van het pastawater.
  • Voeg de boter toe aan de saus, samen met de uitgelekte pasta en de kaas. Voeg wat van het opgevangen pastawater toe en laat nog 1 minuut koken.
  • Roer zachtjes tot de saus romig is en hij de pasta gelijkmatig bedekt. Serveer bestrooid met extra kaas en een paar takjes marjolein – als je daarvan houdt.
  • Je kunt de tomaten ook weglaten en de asperges korter verhitten voor een frissere smaak en een stevigere textuur.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.