Terug naar overzicht
Nazomer editie 4 De Smaak van Italië

Dit lees je in het nieuwe nummer van De Smaak

Nazomeren doe je het beste in Italië. Zowel in het noorden als het zuiden van het land vonden we geweldige plekken om het zomergevoel nog even vast te houden. In Lucca gingen we langs de hotspots van de stad en maakten we een cityguide. Voor een fijn verblijf in Le Marche selecteerden we samen met locals de leukste dingen om te doen, zien en proeven. Nog meer proeven deden we in de Veneto waar we een tour maakten door de proseccoheuvels. De beste stops hebben we voor je onder elkaar gezet. Onze redacteur Marcella nam ons mee naar haar roots in het zuiden van Puglia en deelt haar favoriete plekken. En om een nazomer in Italië zowel betaalbaar als leuk te maken, vind je de ultieme Airbnb selectie in het nieuwe nummer met 25 prachtige adressen onder € 150 per nacht.

Dit lees je in de nieuwe editie

De cityguide van Lucca

Het Toscaanse Lucca is niet alleen de stad van honderd kerken, maar ook de stad van honderd verrassingen. Giulia Marconi toonde ons het Lucca van de goedlachse Lucchesi. Samen met haar stelde we de ultieme gids van de stad samen. 

lucca

Ontdek de Proseccohills

Sinds 2019 staan Le Colline del Prosecco, de proseccoheuvels die zich uitstrekken van het stadje Valdobbiadene tot Conegliano, op de Werelderfgoedlijst. Vijf plaatsen om op je kaart te markeren als vertrekpunt voor een lekker weekendje weg.

proseccohills

Authentiek Salento, Reis met een Pugliese door het puntje van Puglia

Smaakredacteur Marcella Cazzato nam ons mee naar Salento in het uiterste puntje van de hak van de Laars. Ze komt hier al 25 jaar iedere zomer om haar familie te bezoeken. Voor De Smaak selecteerde ze haar favoriete plekken in deze streek.

salento

Op pad in Le Marche, mare e monte in één regio

Bergland, heuvels en een schitterende kustlijn: Le Marche is van alle markten thuis. Shari Wijnhoud en fotograaf Emma Peijnenburg ontdekken deze charmante regio vanuit het middeleeuwse Treia, met hulp van locals Sophie en Eleonora.

Italiaans tafelen uit de onontdekte keukens van Istrië

Het schiereiland Istrië ligt net buiten Italië op de grens bij Triëst en heeft vandaag de dag nog steeds veel Italiaanse invloeden. Dat merk je ook op tafel. Paola Bacchia groeide er op en verzamelde de lekkerste recepten uit haar jeugd in dit boek.

Bestel de nieuwe editie

Bestel jouw exemplaar en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd >>