Terug naar overzicht
Linguine met pistache pesto - Gennaro's Limoni - Pic credit David Loftus

Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo

Chef Gennaro Contaldo is geboren in Minori en opgegroeid met de smaakvolle en aromatische sfusato amalfitano: de knobbelige citroen uit de Amalfistreek. In onze zomereditie laat hij zien wat je allemaal kunt doen met zijn geliefde Amalfi-citroen. Hij deelt het recept voor deze heerlijke linguine met pistachepesto en tonijn en nog veel meer.

Kijk in deze editie voor meer recepturen of bestel een mooi kookboek in onze shop. Maak deze zomerse pasta – linguine con pesto al pistacchio e tonno – zelf met pistache, citroen en Parmezaanse kaas, heerlijk!
Linguine met pistache pesto - Gennaro's Limoni - Pic credit David Loftus

Linguine met pistachepesto en tonijn

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gr linguine
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 á 4 blikken tonijn uitgelekt (uitlekgewicht ca. 320 gr)
  • 1 citroen het rasp en een scheutje sap
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Voor de pesto

  • 200 gr pistachenoten ongezouten
  • 35 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen het rasp
  • 5 basilicumblaadjes
  • ½ teentje knoflook
  • 160 ml olijfolie extra vergine
  • 140 ml warm water

Instructies

  • Maak eerst de pesto. Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde consistentie. Zet opzij.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de linguine al dente.
  • Verhit ondertussen de extra vergine olijfolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook toe en fruit een minuutje op middelhoog vuur.
  • Voeg de stukjes tonijn toe, een beetje zout en peper naar smaak en laat ongeveer een minuut koken om de smaken te laten intrekken.
  • Giet de linguine af, meng met de pesto en de tonijn en roer goed door elkaar.
  • Bestrooi met de citroenrasp, een scheutje citroensap en serveer direct.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.