Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo
Chef Gennaro Contaldo is geboren in Minori en opgegroeid met de smaakvolle en aromatische sfusato amalfitano: de knobbelige citroen uit de Amalfistreek. In onze zomereditie laat hij zien wat je allemaal kunt doen met zijn geliefde Amalfi-citroen. Hij deelt het recept voor deze heerlijke linguine met pistachepesto en tonijn en nog veel meer. Bestel hier de zomereditie.
Maak deze zomerse pasta – linguine con pesto al pistacchio e tonno – zelf met pistache, citroen en Parmezaanse kaas, Heerlijk!
Linguine met pistachepesto en tonijn
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
320grlinguine
4elolijfolieextra vergine
2teentjes knoflookfijngehakt
3 á 4 blikken tonijnuitgelekt (uitlekgewicht ca. 320 gr)
1citroen het rasp en een scheutje sap
zeezout
zwarte peperversgemalen
Voor de pesto
200grpistachenoten ongezouten
35grParmezaanse kaasgeraspt
1citroenhet rasp
5basilicumblaadjes
½ teentje knoflook
160mlolijfolieextra vergine
140mlwarm water
Instructies
Maak eerst de pesto. Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde consistentie. Zet opzij.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de linguine al dente.
Verhit ondertussen de extra vergine olijfolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook toe en fruit een minuutje op middelhoog vuur.
Voeg de stukjes tonijn toe, een beetje zout en peper naar smaak en laat ongeveer een minuut koken om de smaken te laten intrekken.
Giet de linguine af, meng met de pesto en de tonijn en roer goed door elkaar.
Bestrooi met de citroenrasp, een scheutje citroensap en serveer direct.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen