Aangewakkerd door de weelderige citroenbomen en tomatenranken in de moestuin van haar Italiaanse grootouders, begon Bri DiMattina in haar eigen achtertuin een eetbare voorraadkast te creëren en ontdekte ze hoe leuk het is om groenten en fruit te verzorgen van het zaadje tot op tafel.
Stel je voor: jouw eigen limoncello uit de vriezer. Na een Italiaans diner met vrienden is er niets beter dan af te sluiten met Limoncello. Deze verfrissende citroenlikeur wordt ijskoud geserveerd, puur of als aperitief gemengd met tonic. Of probeer eens een verwarmende cocktail met gemberthee voor een verrassende twist.
We delen het recept voor limoncello maken, afkomstig uit haar nieuwste kookboek, Nostrana – Flavours
from my Italian kitchen
garden.
Bestel hier de editie waarin dit recept voor limoncello te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Limoncello
Voorbereidingstijd: 28 dagendagen
Bereidingstijd: 1 uuruur20 minutenminuten
Totale tijd: 28 dagendagen1 uuruur20 minutenminuten
Porties: 1250ml
Ingrediënten
4citroenen
375mlwodka
275grsuiker
750mlwater
Instructies
Was de citroenen goed. Gebruik een klein scherp mes of een dunschiller om de huid in reepjes te verwijderen, met zo min mogelijk wit.
Doe de reepjes in een goed af te sluiten pot met de wodka. Sluit af met het deksel en bewaar 4 tot 6 weken op een koele, donkere plaats.
Doe de suiker met het water in een pan en laat op laag vuur al roerend de suiker oplossen. Zet opzij en laat afkoelen.
Verwijder de citroenschillen met een zeef uit de wodka en roer de wodka door de suikersiroop.
Bewaar de limoncello in een goed af te sluiten fles. Je kunt hem het beste in de vriezer bewaren en koud serveren.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen