Terug naar overzicht
Limoncello maken

Zelf limoncello maken doe je zo!

Aangewakkerd door de weelderige citroenbomen en tomatenranken in de moestuin van haar Italiaanse grootouders, begon Bri DiMattina in haar eigen achtertuin een eetbare voorraadkast te creëren en ontdekte ze hoe leuk het is om groenten en fruit te verzorgen van het zaadje tot op tafel.

Stel je voor: jouw eigen limoncello uit de vriezer. Na een Italiaans diner met vrienden is er niets beter dan af te sluiten met Limoncello. Deze verfrissende citroenlikeur wordt ijskoud geserveerd, puur of als aperitief gemengd met tonic. Of probeer eens een verwarmende cocktail met gemberthee voor een verrassende twist. We delen het recept voor limoncello maken, afkomstig uit haar nieuwste kookboek, Nostrana – Flavours from my Italian kitchen garden.

Bestel hier de editie waarin dit recept voor limoncello te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Limoncello maken

Limoncello

Voorbereidingstijd: 28 dagen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 28 dagen 1 uur 20 minuten
Porties: 1250 ml

Ingrediënten

  • 4 citroenen
  • 375 ml wodka
  • 275 gr suiker
  • 750 ml water

Instructies

  • Was de citroenen goed. Gebruik een klein scherp mes of een dunschiller om de huid in reepjes te verwijderen, met zo min mogelijk wit.
  • Doe de reepjes in een goed af te sluiten pot met de wodka. Sluit af met het deksel en bewaar 4 tot 6 weken op een koele, donkere plaats.
  • Doe de suiker met het water in een pan en laat op laag vuur al roerend de suiker oplossen. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Verwijder de citroenschillen met een zeef uit de wodka en roer de wodka door de suikersiroop.
  • Bewaar de limoncello in een goed af te sluiten fles. Je kunt hem het beste in de vriezer bewaren en koud serveren.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.