Terug naar overzicht
Lasagne pompoen en saucijs

Lasagne met pompoen & saucijs

Lasagne bolognese is een van die Italiaanse klassiekers die nooit gaat vervelen. Toch zijn wij op de redactie niet vies van een beetje variatie, daarom deze variant op dit oer-Italiaanse gerecht: lasagne met pompoen en saucijs.

Dit is een overheerlijke herfst variant en ideaal als je eters krijgt. Kijk hier voor het recept van bechamelsaus.
Lasagne pompoen en saucijs

Lasagne met pompoen

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 6 personen

Benodigdheden

  • ovenschaal van 40 x 20 cm

Ingrediënten

  • 12 lasagnebladen, vers of gedroogd
  • 500 gr pompoen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 snuf fleur de sel
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 100 gr kipfilet
  • 500 gr saucijzen zonder vel
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 600 ml bechamelsaus
  • 200 gr geraspte emmentaler

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen. Besprenkel ze met olijfolie en strooi de fleur de sel erover. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn en strooi die er ook over.
  • Zet de bakplaat met de pompoen 30 minuten in de oven. Het roosteren van de pompoen kun je ook de avond tevoren doen. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn, en doe die met de kipfilet, de saucijzen zonder vel en de knoflook in de kom van een keukenmachine. Laat de machine draaien.
  • Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat het gemalen vlees kleur krijgen. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed en laat 5 minuten sudderen. Haal de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en hak die fijn. Roer ze door de bechamelsaus.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 tl olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: gemalen vlees, lasagnebladen, geroosterde pompoen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met de pompoen en een beetje bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.