Lasagne bolognese is een van die Italiaanse klassiekers die nooit gaat vervelen. Toch zijn wij op de redactie niet vies van een beetje variatie, daarom deze variant op dit oer-Italiaanse gerecht: lasagne met pompoen en saucijs.
Dit is een overheerlijke herfst variant en ideaal als je eters krijgt. Kijk hier voor het recept van bechamelsaus.
Lasagne met pompoen
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 40 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Porties: 6personen
Benodigdheden
ovenschaal van 40 x 20 cm
Ingrediënten
12lasagnebladen, vers of gedroogd
500grpompoen
50mlolijfolie
1snuffleur de sel
3takjesverse rozemarijn
100grkipfilet
500grsaucijzen zonder vel
1teentjeknoflookfijngehakt
200mlkippenbouillon
600mlbechamelsaus
200grgeraspte emmentaler
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen. Besprenkel ze met olijfolie en strooi de fleur de sel erover. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn en strooi die er ook over.
Zet de bakplaat met de pompoen 30 minuten in de oven. Het roosteren van de pompoen kun je ook de avond tevoren doen. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn, en doe die met de kipfilet, de saucijzen zonder vel en de knoflook in de kom van een keukenmachine. Laat de machine draaien.
Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat het gemalen vlees kleur krijgen. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed en laat 5 minuten sudderen. Haal de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en hak die fijn. Roer ze door de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 tl olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: gemalen vlees, lasagnebladen, geroosterde pompoen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met de pompoen en een beetje bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen