Lasagne met courgette, spinazie en mozzarella
Details
- Servings: 6
Ingredients
- 850 g wilde spinazie, steeltjes verwijderd
- 1 kg verse ricotta
- 80 g parmezaan, fijngeraspt, plus extra
- 56 g muntblaadjes, fijngesneden
- 52 g bladpeterselieblaadjes, fijngesneden
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 3 vierkante lasagnebladeren van 30 cm (of 18 van 8 x15 cm), geblancheerd
- 4 courgettes, in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf
- 300 g verse mozzarella, uitgelekt, in plakken
- olijfolie extra vergine, om te bestrijken
Preparation
- 1Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de spinazie in een grote, hittebestendige kom en schenk er kokend water over. Laat 10 seconden staan en giet af.
- 2Leg de spinazie tussen twee lagen keukenpapier en druk overtollig water eruit.
- 3Snijd de spinazie grof en doe hem met de ricotta, parmezaan, munt, peterselie, zout en peper in een kom. Schep door elkaar.
- 4Stel de lasagne samen: leg 1 lasagnevel (of 6 kleine lasagnevellen) op de bodem van een licht ingevette ovenschaal. Schep er een deel van het spinazie-ricotta-mengsel op, gevolgd door een laagje courgette en een laagje mozzarella. Herhaal deze lagen met de rest van de lasagnevellen, het spinazie-ricottamengsel, de courgette en mozzarella en eindig met courgette.
- 5Bestrijk de courgette met olie, bestrooi met extra parmezaan en bak de lasagne 1 uur in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Author: Redactie
- Posted: april 5, 2022