Van romige sauzen tot verrassende klassiekers, pastarecepten die je écht moet proberen.

Dit pastarecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk hoofdgerecht: heel simpel, lekker uit de oven met ricotta en erwten.
Zo maak je een gezonde winterse erbazzone met snijbiet en spinazie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Proef dit gerecht van Jasmijn Beerthuis: orzo alla marinara, smaakvol met ansjovis en een perfecte balans tussen rijke romigheid en umami.
Probeer dit recept van Jasmijn Beerthuis: pappardelle met saffraanboter en ingelegde eidooier, smaakvol uit het kookboek EXTRA.
De romige ricotta, samen met de zoete bosbessen en de kruidige walnoot-gembersuiker, zorgt voor een geweldige smaakervaring!
Deze pistachemoppen zijn een traktatie, precies zoals Jasmijn ze op Sicilië proefde, een smaak die haar deed denken aan geluk.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je hoe je deze semifreddo praliné zelf maakt.
Van klassiek tot modern en van klein tot een heel uitgebreid diner. Hier heb je 3x inspiratie voor een Italiaans kerstmenu.
Probeer de espresso martini met Amaro del Capo, een twist op de klassieke espresso martini, met een krachtige koffielikeur uit Italië.
Zomerse Pugliese saus met langzaam geroosterde kerstomaatjes, perfect bij orecchiette en romige burrata.
Pasta con le sarde - makkelijk en snel pastagerecht met sardines uit het kookboek Mangiamo van Sarah Puozzo.
Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.
Lunchgerecht: geroosterde peren met lardo en hazelnoten uit de oven met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Bucatini met bloemkool en broodkruim: in een handomdraai een zonnige en smaakvolle pasta op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze spaghetti met ansjovis en krokant kruim zet je in een handomdraai op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze Siciliaanse insalata di finocchi e arance is een frisse salade van venkel, sinaasappel en zwarte olijven, uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Ontdek de culinaire underdog brandnetel met dit recept voor brandnetelrisotto. Simpel te bereiden, met een smaak die doet denken aan spinazie en rucola.
Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond lunchtijd voor een perfect avondmaal.
Kook met lokale ingrediënten en geniet van gerechten zoals deze pasta met wilde asperges van Letitia Clark.
Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie gebakken knoflook en broodkruim.