In haar kookboek Too Easy laat Donna Hay zien dat je met weinig ingrediënten en wat simpele stappen een gerecht kunt maken dat smaakt alsof het uren heeft geduurd.
Neem bijvoorbeeld deze kip parma met balsamicotomaten, prosciutto en mozzarella. Het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond waarbij je wilt genieten van een smaakvolle maaltijd die net dat beetje extra biedt.
Dit recept komt uit haar kookboek Too Easy.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel een mooi Italiaans kookboek in onze shop.
Kip parma
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
60mlbalsamicoazijn
1elolijfolieextra vergine, plus extra voor eroverheen
1elbruine basterdsuiker
zeezout en versgemalen zwarte peper
600grcherrytomaten
4á180 grkipfilets
60grParmezaanse kaasfijn geraspt
2bollenmozzarellaá 125 gr, goed uitgelekt, elk in 4 plakken
4takjes oregano
8plakken prosciutto
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer balsamico, olie, suiker en zout en peper door elkaar. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamicomengsel erover.
Bak 15 minuten in de oven. Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper.
Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfilet en wikkel ze eromheen.
Leg de kip op de tomaten en besprenkel het geheel met wat olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.