Terug naar overzicht
Kip parma

Easy! Kip parma met balsamicotomaten

In haar kookboek Too Easy laat Donna Hay zien dat je met weinig ingrediënten en wat simpele stappen een gerecht kunt maken dat smaakt alsof het uren heeft geduurd.

Neem bijvoorbeeld deze kip parma met balsamicotomaten, prosciutto en mozzarella. Het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond waarbij je wilt genieten van een smaakvolle maaltijd die net dat beetje extra biedt.

Dit recept komt uit haar kookboek Too Easy. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel een mooi Italiaans kookboek in onze shop.
Kip parma

Kip parma

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 60 ml balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie extra vergine, plus extra voor eroverheen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 600 gr cherrytomaten
  • 4 á180 gr kipfilets
  • 60 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 2 bollen mozzarella á 125 gr, goed uitgelekt, elk in 4 plakken
  • 4 takjes oregano
  • 8 plakken prosciutto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer balsamico, olie, suiker en zout en peper door elkaar. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamicomengsel erover.
  • Bak 15 minuten in de oven. Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper.
  • Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfilet en wikkel ze eromheen.
  • Leg de kip op de tomaten en besprenkel het geheel met wat olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.