Zo maak je kip met blauwe druiven van Claudia Roden
De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z.
Dit gerecht van kip met druiven is heerlijk op een bedje van polenta. Je kunt beide van tevoren maken en vlak voor het eten opwarmen.
Bekijk het recept voor de polenta.
Dit recept komt uit haar kookboek Med, in onze shop kun je het kookboek vinden.
Kip met blauwe druiven
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
4elolijfolie
2takjesrozemarijnalleen de blaadjes, fijngehakt
8kippendijen met bot en vel
8tenenknoflookgepeld
500grblauwe druivenpitloos
zout en zwarte peper
Instructies
Verwarm de olie in een grote hapjespan waar de stukken kip naast elkaar in kunnen liggen. Voeg de gehakte rozemarijn toe en leg de stukken kip op het vel in de pan. Breng op smaak met zout en peper en bak de kip met een deksel op de pan tot het vel gebruind is en het vet eruit loopt.
Draai de stukken kip om, bestrooi met zout en peper en bak tot de andere kant ook bruin is.
Voeg de knoflook en de druiven toe. Leg een deksel op de pan en laat 25 minuten op laag vuur stoven tot de kip zacht en helemaal gaar is.
Draai de stukken kip minstens één keer om. De druiven moeten nu ook helemaal zacht zijn, sommige zullen openbarsten en het sap zal zich mengen met het kippenvet waardoor er een zeer smaakvolle saus ontstaat.
Proef de saus en breng zo nodig op smaak met zout en peper om de juiste balans te krijgen met de zoetheid van de druiven.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen