Nazomeren met kaki’s, rauwe ham, witlof en walnoten
Op Sardinië groeit de hachiya-kaki, een fruitsoort die, eenmaal rijp, zo zacht is dat hij bijna in je hand smelt.
De smaak is zoet met tonen van honing en vanille. Letitia Clark combineert deze bijzondere vrucht met zout, bitter en crunch, waardoor de geraspte sinaasappelschil en het sap de zoetheid perfect in balans brengen.
Dit nazomer-recept komt uit het kookboek Bitterzoete honing van Letitia Clark. De Britse, die eerder werkte als professionele kok, woont al jaren op Sardinië.
In onze shop kun je meer mooie kookboeken vinden.
Kaki's met rauwe ham en witlof
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
2½elolijfolie extra vergine
1sinaasappelbiologisch, rasp en sap
1citroenhet sap
zeezout
2kaki’srijp
2stronken roodlof of andere bittere bladgroente, zoals radicchio
4-6plakken rauwe ham
1handvolwalnoten
Instructies
Maak eerst de dressing door de olijfolie, de geraspte schil en het sap van sinaasappel en citroen met wat zout te kloppen.
Schep het amberkleurige vruchtvlees uit de kaki’s en schik het in kwakjes op een serveerschaal.
Maak het roodlof met het merendeel van de dressing aan in een grote kom en stort dit over de kaki’s.
Sprenkel de rest van de dressing over de kaki’s, leg de plakken ham erop en strooi de walnoten erover. Serveer meteen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen