Terug naar overzicht
Kaki's met rauwe ham recept

Nazomeren met kaki’s, rauwe ham, witlof en walnoten

Op Sardinië groeit de hachiya-kaki, een fruitsoort die, eenmaal rijp, zo zacht is dat hij bijna in je hand smelt.

De smaak is zoet met tonen van honing en vanille. Letitia Clark combineert deze bijzondere vrucht met zout, bitter en crunch, waardoor de geraspte sinaasappelschil en het sap de zoetheid perfect in balans brengen. Dit nazomer-recept komt uit het kookboek Bitterzoete honing van Letitia Clark. De Britse, die eerder werkte als professionele kok, woont al jaren op Sardinië.

In onze shop kun je meer mooie kookboeken vinden.
Kaki's met rauwe ham recept

Kaki's met rauwe ham en witlof

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • el olijfolie extra vergine
  • 1 sinaasappel biologisch, rasp en sap
  • 1 citroen het sap
  • zeezout
  • 2 kaki’s rijp
  • 2 stronken roodlof of andere bittere bladgroente, zoals radicchio
  • 4-6 plakken rauwe ham
  • 1 handvol walnoten

Instructies

  • Maak eerst de dressing door de olijfolie, de geraspte schil en het sap van sinaasappel en citroen met wat zout te kloppen.
  • Schep het amberkleurige vruchtvlees uit de kaki’s en schik het in kwakjes op een serveerschaal.
  • Maak het roodlof met het merendeel van de dressing aan in een grote kom en stort dit over de kaki’s.
  • Sprenkel de rest van de dressing over de kaki’s, leg de plakken ham erop en strooi de walnoten erover. Serveer meteen.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.