Italiaanse tosti maken: mozzarella in carrozza
Foodblogger Giulia Scarpaleggia zegt over de Italiaanse tosti: ‘mozzarella in carrozza, krokant van buiten met een hart van gesmolten mozzarella. Een goddelijke traktatie, die ik maar zelden kreeg van mijn moeder. Het was voor mij altijd onmogelijk om te wachten tot de carrozze voldoende waren afgekoeld en dus brandde ik mijn vingers en mijn mond – maar dat gaf niets.’
Dit recept komt uit Eet, proef en beleef Toscane van Giulia Scarpaleggia.
PROBEER OOK:
Details
- Cook Time: 00:15
- Servings: 6
Ingredients
- 1 buffelmozzarella – ca. 300 g
- 1 groot, ongesneden wit brood van de bakker
- bloem
- 2 scharreleieren, losgeklopt
- plantaardige olie om in te frituren
- zeezout
- Extra: cocktail- of satéprikkers, diepe pan
Preparation
- 1Laat de mozzarella minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen en laat hem goed uitlekken.
- 2Snijd het brood in sneetjes van 1 cm dik en steek met een glas 12 cirkels uit het broodkruim. Snijd de mozzarella in zes stukken van 1 cm dikte en stop elk stuk tussen twee broodcirkels. Gebruik een cocktailprikker om de sandwich bij elkaar te houden.
- 3Bestrooi de broodcirkels met bloem en haal ze door het ei. Frituur de mozzarellasandwiches een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Laat de ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezout en serveer direct.
- Author: Redactie
- Posted: november 22, 2016