Afgelopen maandag hebben diverse Italiaanse restaurants in Nederland het jaarlijkse keurmerk Ospitalità Italiana ontvangen. Dit internationale keurmerk wordt verstrekt door de Italiaanse overheid op basis van bepaalde kwaliteitseisen waar de restaurants aan moeten voldoen. De certificaten werden dit jaar uitgereikt door de directeur van de Italiaanse Kamer van Koophandel Nicoletta Brondi en voorzitter Roberto Payer. Nieuw dit jaar was de uitreiking van de certificaten voor (delicatessen)winkels met het betere Italiaanse assortiment.
Waar staat 'Marchio Ospitalità Italiana' voor?
Restaurants krijgen dit keurmerk als ze voldoen aan de kwaliteitsregels van de Italiaanse overheid met als doel de promotie van de Italiaanse restaurants buiten Italië. Daarnaast heeft dit keurmerk als doel:
het promoten van Italiaanse producten en de Italiaanse eetcultuur.
het promoten van Italiaanse restaurants buiten Italië en het label ‘Marchio Ospitalità Italiana’.
Duidelijkheid geven dat het desbetreffende restaurant (de keuken, de chef, het menu) ook écht Italiaans zijn.
Waar moeten deze Italiaanse restaurants aan voldoen?
Deze restaurants moeten voldoen een stringente kwaliteitseisen. Deze eisen zijn gebaseerd op verschillende onderdelen:
1. Identiteit en onderscheid 2. Ontvangst 3. Mise en place 4. Keuken 5. Het menu 6. Het gastronomisch aanbod 7. De wijnkaart 8. Het gebruik van extravergine olijfolie 9. Ervaring en competentie 10. Het gebruik van DOP en IGP producten
Meet informatie over de gedetailleerde informatie over de afzonderlijke kwaliteitseisen vind je hier >
Hoe verkrijg je als Italiaans restaurant of Italiaanse winkel dit kwaliteitskeurmerk?
De organisatie en toekenning van dit kwaliteitskeurmerk ligt bij de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland. Neem voor meer informatie contact op met Nicoletta Brondi.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen