Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. En wij houden van zijn no-nonsense recepten.
Hier delen we zijn recept voor Italiaanse ham, eieren en frites. Dit gerecht is geweldig om te maken en de panelle-frites zijn goddelijk. Ze worden meestal als antipasto, met vleeswaren en kaas geserveerd.
Recept voor Italiaanse ham met eieren
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur25 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur40 minutenminuten
Porties: 8personen
Ingrediënten
olijfolie
450grkikkererwtenmeel
1kgvarkenslende
30grrozemarijn vers
4elwitte wijnazijn
8eierengroot
Instructies
Vet een bakplaat van 25 x 35 cm in met olie.
Giet 1,6 liter water in een pan, klop geleidelijk aan het kikkererwtenmeel erdoor en breng het beslag al kloppend op hoog vuur aan de kook tot het dik is; dit duurt ongeveer 8 minuten.
Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, giet het beslag op de bakplaat en strijk het uit. Laat even afkoelen en zet de bakplaat 1 uur in de koelkast, of tot de koek gestold is.
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
Kerf de vetlaag van de varkenslende kruislings in, wrijf hem in met olie, leg hem in een passende pan en braad hem in ongeveer 8 minuten rondom aan.
Leg het bosje rozemarijn erbij, kruid het vlees met peper en zout en braad het 40 minuten in de oven, of tot het gaar en mals is.
Neem de pan uit de oven, giet de azijn erbij, schuif het vlees even heen en weer en laat het afgedekt rusten.
Stort het gestolde kikkererwtenbeslag op een ingevette snijplank, snijd de koek in de lengte in drie lange repen en vervolgens in de breedte in 2 cm brede frites. Hussel ze met wat olie door elkaar, leg ze naast elkaar op twee bakplaten en bak ze 45 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn; keer ze halverwege om
Snijd het vlees vlak voordat de panelle-frites klaar zijn in dunne plakjes, hussel ze in het braadvocht door elkaar en bak de eieren zoals je ze lekker vindt.
Verdeel de plakjes vlees, de krokante frites en de gebakken eieren over de borden, sprenkel het braadvocht erover en ga aan tafel.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen