Proef Donna Hay's snelle en smaakvolle kip parma met balsamicotomaten, prosciutto en mozzarella.

Frisse pasta met bietjes en ricotta uit Jamie Oliver’s Simply Jamie. Snel, simpel en boordevol smaak – perfect voor elke dag.
Op zoek naar een fris Italiaans dessert? Probeer deze tiramisu met limoncello van Donna Hay – romig, licht en snel op tafel.
Als je te lui bent geweest om boodschappen te doen, is deze tagliolini met tonijn een snel en makkelijk gerecht om op zondagavond te maken!
Gepocheerd ei met knoflook, paddenstoelen en geroosterde aardappelen uit de oven – uit Jamie Oliver’s Simply Jamie.
De zoete, rokerige paprika uit de pot met amandelen en peterselie maakt deze pasta tot een lichte maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Romige borlottibonen: om op te lepelen, op toast of te combineren met gestoomde vis, worstjes of een gebakken ei.
Een heerlijk aperitivo-hapje geïnspireerd op een Italiaans recept. Ook lekker met witlof of ansjovis uit blik!
Superscherp en fris, spaghetti met parmezaan, pijnboompitten en basilicum voor een romige, chique twist.
Snelle eenpanslasagne van Donna Hay met romige mascarpone, mozzarella en Parmezaanse kaas uit Too Easy!
Dit pastarecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk hoofdgerecht: heel simpel, lekker uit de oven met ricotta en erwten.
Zo maak je een gezonde winterse erbazzone met snijbiet en spinazie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Proef dit gerecht van Jasmijn Beerthuis: orzo alla marinara, smaakvol met ansjovis en een perfecte balans tussen rijke romigheid en umami.
Probeer dit recept van Jasmijn Beerthuis: pappardelle met saffraanboter en ingelegde eidooier, smaakvol uit het kookboek EXTRA.
De romige ricotta, samen met de zoete bosbessen en de kruidige walnoot-gembersuiker, zorgt voor een geweldige smaakervaring!
Deze pistachemoppen zijn een traktatie, precies zoals Jasmijn ze op Sicilië proefde, een smaak die haar deed denken aan geluk.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je hoe je deze semifreddo praliné zelf maakt.
Van klassiek tot modern en van klein tot een heel uitgebreid diner. Hier heb je 3x inspiratie voor een Italiaans kerstmenu.
Probeer de espresso martini met Amaro del Capo, een twist op de klassieke espresso martini, met een krachtige koffielikeur uit Italië.
Zomerse Pugliese saus met langzaam geroosterde kerstomaatjes, perfect bij orecchiette en romige burrata.