Italiaanse courgetteflan
Dit Italiaanse recept is perfect voor de vegetariërs onder ons. Maak het in 6 eenpersoons ramekins of in een grote ovenschaal, ideaal voor een diner met een groot gezelschap.
Dit recept komt uit:
LEES OOK:
Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!
Details
- Servings: 6
Ingredients
- 6 middelgrote courgettes, in dunne plakjes
- zout
- 4 grote eieren, gesplitst
- 175 g geraspte parmezaan of pecorino
- versgeraspte nootmuskaat
- olie, om in te vetten
Preparation
- 1Blancheer de courgetteplakjes niet langer dan 1½ minuut in kokend water met zout. Roer in een kom de eidooiers met de kaas en nootmuskaat door elkaar, en roer de plakjes courgette erdoor.
- 2Vet de ramekins of de ovenschaal in. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot er stijve pieken ontstaan en spatel het schuim door het courgettemengsel.
- 3Vul de ramekins of de ovenschaal hiermee en bak ze 25 minuten in de tot 180 °C verhitte oven tot de flan gerezen en goudbruin is. Dien hem heet op.
- Author: Redactie
- Posted: september 14, 2018