Terug naar overzicht
recept courgetteflan

Italiaanse courgetteflan

Dit Italiaanse recept is perfect voor de vegetariërs onder ons. Maak het in 6 eenpersoons ramekins of in een grote ovenschaal, ideaal voor een diner met een groot gezelschap. 

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 6 middelgrote courgettes, in dunne plakjes
  • zout
  • 4 grote eieren, gesplitst
  • 175 g geraspte parmezaan of pecorino
  • versgeraspte nootmuskaat
  • olie, om in te vetten

Preparation

  • 1Blancheer de courgetteplakjes niet langer dan 1½ minuut in kokend water met zout. Roer in een kom de eidooiers met de kaas en nootmuskaat door elkaar, en roer de plakjes courgette erdoor.
  • 2Vet de ramekins of de ovenschaal in. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot er stijve pieken ontstaan en spatel het schuim door het courgettemengsel.
  • 3Vul de ramekins of de ovenschaal hiermee en bak ze 25 minuten in de tot 180 °C verhitte oven tot de flan gerezen en goudbruin is. Dien hem heet op.