IJshoorntjes zijn erg leuk om zelf te maken en ook nog eens heel lekker. Kijk wel uit voor je vingers, de hoorntjes zijn nog heet als je ze moet rollen.
Aniek Keijsers is een zoetekauw. Toen de blogger van smakelijke baksels voor het eerst haar eigen ijs maakte, ging er een wereld voor haar open. Zo veel lekkerder dan uit de winkel. Dat weten ze in Italië, de bakermat van de gelato, natuurlijk allang.
Bekijk hieronder dus snel het recept voor knapperige ijshoorntjes. Dit recept is afkomstig uit:
IJs & co van
Aniek Keijsers. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
IJshoorntjes
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 8stuks
Benodigdheden
wafelijzer
kegelvormpje
Ingrediënten
30grroomboter + extra om in te vetten
80grpoedersuiker
1elkristalsuiker
60greiwit (ongeveer 2 eieren), op kamertemperatuur
½tlvanille-extract
70grtarwebloem
¼tlzout
Zwarte chocoladehoorntjes
1elcacaopoeder
1elgeactiveerde kool beide toevoegen aan het basisrecept
Instructies
Smelt de roomboter en laat afkoelen. Klop de poedersuiker en kristalsuiker met het eiwit in een kom tot het geheel dikker wordt.
Voeg het vanille-extract, de tarwebloem en het zout toe en meng kort.
Voeg de roomboter toe en meng tot een geheel. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat roomboter.
Schep per keer een volle eetlepel beslag op het wafelijzer en verwarm tot het wafeltje goudbruin is.
Rol voorzichtig (de hoorntjes zijn erg heet), maar snel de wafeltjes om een kegelvormpje en laat hard worden.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen