Granita van bloedsinaasappel: zo maak je dit verfrissende dessert
Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook meteen de aandacht op tafel door haar felle paarse kleur.
Tip: zorg ervoor dat de sinaasappels en citroenen op kamertemperatuur zijn voor gebruik; je haalt er dan het meeste sap uit..
Granita van bloedsinaasappel
Voorbereidingstijd: 2 uuruur
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 2 uuruur10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
8bloedsinaasappelsbio, het sap
2citroenenbio, het sap
50grbasterdsuiker
Instructies
Verwarm het sinaasappel- en citroensap samen met de suiker in een pan op middelhoog vuur en laat het mengsel 3-4 minuten sudderen, tot de suiker is opgelost.
Schenk het in een ondiep diepvriesbakje en zet het 1 uur in de vriezer. Roer alles goed door met een vork, zodat alle bevroren stukjes loskomen, en zet het bakje nog eens 30 minuten in de vriezer. Roer er dan weer met je vork door en zet het opnieuw 30 minuten in de vriezer.
Na de laatste 30 minuten roer je het geheel nog een keer goed door, zodat alles volledig gekristalliseerd is. Serveer meteen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen