Terug naar overzicht
Spinazie en mozzarella gnocchi

Gnocchi met spinazie en mozzarella

In haar boek Too Easy laat Donna Hay opnieuw zien dat snel en makkelijk perfect samengaan met smaak en comfort. Deze gnocchi met spinazie en mozzarella is daar het smakelijke bewijs van: smeuïg, cheesy en binnen no time op tafel.

Met gesmolten mozzarella, zachte gnocchi en een flinke hand verse spinazie is dit een doordeweeks gerecht waar je elke keer blij van wordt. Tip: je kunt hier ook andere bladgroente gebruiken, zoals fijngesneden boerenkool, snijbiet of erwtjes uit de vriezer.

Dit gnocchi gerecht komt uit haar kookboek Too Easy. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel een mooi Italiaans kookboek in onze shop.
Spinazie en mozzarella gnocchi

Gnocchi met spinazie en mozzarella

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 875 ml melk
  • 800 gr aardappelgnocchi kant-en-klaar
  • 280 gr spinazie
  • 80 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 bollen mozzarella vers, elk 125 gr, uitgelekt, in stukjes gescheurd
  • zeezout en zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Schenk de melk in een diepe ovenbestendige koekenpan en verwarm tot het bijna kookt.
  • Voeg de gnocchi toe en kook 3 minuten, tot de kussentjes net zacht worden. Verwarm de grill voor op hoge stand. Roer de spinazie door de gnocchi, met 60 gram van de parmezaan, de citroenrasp, zout en peper.
  • Verdeel de mozzarella en de rest van de parmezaan erover. Zet 8-10 minuten onder de grill, tot de bovenkant goudkleurig is.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.