Terug naar overzicht
Gnocchi met buffelmozzarella

Gnocchi met buffelmozzarella

Dit snelle en makkelijke recept voor gnocchi met buffelmozzarella is het ultieme recept voor een drukke doordeweekse dag.


Dit recept is afkomstig uit:
Pasta, risotto & gnocchi – Bij Janneke thuis
Janneke Philippi
Karakter Uitgevers

Bestel dit mooie en handige boek van Janneke Philippi!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 kg gnocchi di patate (gedroogd, uit het pastaschap)
  • 300 gram waterkers, snijbietblad of spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 250 g kerstomaatjes
  • Extra: 4 ovenvaste borden of eenpersoonsovenschalen

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 200 ͦC. Kook de gnocchi in ruim gezouten water gaar. Verwijder van de waterkers, snijbiet of spinazie de harde steeltjes. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bladgroente toe en laat al omscheppend slinken. Schep uit de pan. Schenk nogmaals 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein en laat in 5-10 minuten tot een dikke saus inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 2Giet de gnocchi af. Verdeel de gnocchi met de tomatensaus en de bladgroente over de ovenvaste borden of schaaltjes. Scheur de uitgelekte mozzarella grof en verdeel met de tomaatjes over de porties gnocchi. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de gnocchi in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.