Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot een culinair hoogtepunt. Haar gerechten zijn makkelijk te bereiden en zitten vol smaken die iedereen verrassen.
Proef zelf de heerlijkheid van haar gevulde conchiglie (schelpenpasta) met doperwten en ricotta – een heerlijk hoofdgerecht dat perfect past bij een makkelijke maaltijd voor doordeweeks! De grote schelpen van de conchiglie zijn speciaal ontworpen om de romige vulling vast te houden, waardoor elke hap genieten is.
Dit pastarecept komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook.
In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Gevulde pasta met ricotta
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 40 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
250grconchiglie (schelpenpasta)
3elolijfolie
1uiklein, fijngesneden
1teentjeknoflookfijngehakt
200grdoperwten (vers of diepvries)
200grricotta
50grGriekse yoghurt
¼tl nootmuskaat versgeraspt
½citroenhet rasp
zout en peper
400grtomatenpassata
50grParmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de conchiglie volgens de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de doperwten, ricotta, yoghurt, nootmuskaat en citroen- rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel 150 gr passata over de bodem van een ovenschaal van 25 cm. Vul de pasta met het ricottamengsel en leg ze in de schaal.
Schenk de rest van de passata erover en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 20-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen