Geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm & hazelnoten
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We delen graag dit zoete recept met perzik, kaneel, tijm en hazelnoten met je.
Supermakkelijk toetje voor een deel uit de voorraadkast: crumble van hazelnoten en perziken.
Dit lekkere recept komt uit het kookboek Slow.
In onze shop kan je meer mooie kookboeken vinden.
Geroosterde perziken met kaneel, ricotta en tijm
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
70grhazelnotengepeld en geroosterd
2elhoning
3elbruine basterdsuiker
80grboterin 8 stukjes
¼ tlkaneel
1tltijmblaadjes
4perzikengehalveerd en ontpit
100grricottavers
Instructies
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Doe de hazelnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag en zet die op hoog vuur. Voeg de honing toe en laat de pan 2 tot 3 minuten staan, maar draai wel af en toe met de pan, zodat de honing smelt en de hazelnoten met de honing worden bedekt.
Stort de hazelnoten op een van de bakplaten en haal de hazelnoten een beetje uit elkaar. Laat ze afkoelen, hak ze grof en zet opzij.
Maak op de tweede bakplaat acht bergjes van circa 1½ theelepel suiker, met zoveel ruimte ertussen dat de perziken erop passen.
Leg op elk suikerbergje een stukje boter en strooi er wat kaneel over. Verdeel de helft van de tijmblaadjes over de bergjes en leg op elk bergje een halve perzik, met het snijvlak naar beneden.
Zet de perziken in de oven en rooster ze 15 tot 20 minuten of tot ze zacht zijn en de suiker is gesmolten.
Verdeel de warme perzikhelften over vier borden. Verdeel ook de ricotta over de borden en bestrooi die met de honinghazelnoten en de rest van de tijmblaadjes. Serveer de perziken warm.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen