Waanzinnig: geroosterde peren met lardo en hazelnoten
Een heerlijk recept voor geroosterde peren uit de oven, gelaagd met flinterdun gesneden gesmolten lardo en knapperige geroosterde hazelnoten. Ontdek hoe deze eenvoudige ingrediënten samensmelten tot een perfecte balans van smaken en texturen, ideaal voor een geweldige lunch!
Dit gerecht is eenvoudig te bereiden. Serveer het op een mooie schaal met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Bestel hier de editie waarin dit recept voor geroosterde peren met lardo te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je kunt de mooiste Italiaanse kookboeken bestellen in onze shop.
Geroosterde peren met lardo
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 43 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
2stevige perenrijp
1citroen
4plakjeslardo flinterdun (de lengte van de peren)
balsamicoazijn extra vecchio
2elgeroosterde hazelnotengehakt
4kappertjesblaadjes
Instructies
Verwarm de oven tot 190 °C. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Schep het klokhuis eruit.
Snijd elke helft van de stengel tot de onderkant in plakjes van 3 mm dik en houd ze bij elkaar.
Schik elke peerhelft in een apart oven-schaaltje. Snijd de citroen doormidden en sprenkel een paar druppels sap over de perenhelften.
Plaats de schaaltjes op een bakplaat en bak de peren 25 tot 30 minuten, tot ze zacht genoeg zijn om er gemakkelijk doorheen te prikken, maar niet jam-achtig.
Haal uit de oven en leg onmiddellijk een plakje lardo over elke peerhelft.
Besprenkel met de azijn, bestrooi met de hazelno-ten en werk af met de kappertjesblaadjes. Serveer warm.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen