Bijgerecht: gepureerde cannellinibonen met citroen en rozemarijn
Deze maanden van het jaar zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen, langzaam gegaard vlees en warme toetjes.
Warme bonenpuree gemaakt van cannellinibonen. Een geweldig bijgerecht voor de feestdagen met heel veel smaak!
Cannellinibonen puree
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
1elolijfolie
1uiin kleine blokjes
2teentjes knoflook geperst
800grcannellinibonenblik, uitgelekt en afgespoeld
60mlkippenbouillon
2elcrème fraîche
1elcitroensap
¾tlrozemarijnfijngehakt, plus extra ter garnering
1bio citroensmalle reepjes schil, ter garnering
Instructies
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zachtjes 3 tot 4 minuten, of tot de ui zacht en glazig, maar nog niet bruin is.
Voeg de cannellinibonen toe en breng aan de kook. Laat de bonen 3 tot 4 minuten zachtjes koken, of tot de bonen goed zijn opgewarmd.
Neem de pan van het vuur en voeg de crème fraîche, het citroensap en de rozemarijn toe.
Prak de bonen grof met een pureestamper tot ze redelijk glad zijn.
Serveer de puree warm, gegarneerd met de citroenschil en de extra rozemarijn.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen