Terug naar overzicht
Gepocheerd ei met paddenstoelen David Loftus

Gepocheerd ei met paddenstoelen uit de oven

Jamie Oliver is dol op de Italiaanse keuken. Hij geeft Italiaanse klassiekers snel, simpel en lekker een eigen twist, zoals bij onderstaand recept voor gepocheerd ei uit de oven.

Of je dit nu als stevig ontbijt, lichte lunch of simpel avondmaal serveert, dit gepocheerde ei met knoflook en paddenstoelen is een perfecte keuze. De combinatie van romig ei, aromatische knoflook, zachte paddenstoelen en geroosterde aardappelen uit de oven maakt dit gerecht uit Jamie Oliver’s Simply Jamie tot een blijvertje in je repertoire. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Gepocheerd ei met paddenstoelen David Loftus

Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 100 gr babyspinazie
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 500 gr aardappels
  • 4 eieren
  • 8 cornichons klein
  • 75 gr geitenkaas zacht
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Verhit de oven tot 200 graden.
  • Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken, hak de spinazie en doe alles in een braadslede van 20 x 30 cm.
  • Pel en rasp de tenen knoflook erboven, voeg 2 eetlepels olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en hussel goed.
  • Boen de aardappels schoon, snijd ze zo dun mogelijk, maak aan met 2 eetlepels olie en peper en zout, en leg in een laagje op de groenten.
  • Zet de slede 25 minuten in de oven, of tot de groenten licht goudbruin zijn. Haal uit de oven, hussel alles door elkaar, maak vier kleine kuiltjes en breek de eieren daarboven.
  • Zet de slede nog 5 minuten terug in de oven, of tot de eieren naar wens zijn. Snijd de cornichons in dunne plakjes en strooi ze erover.
  • Schep de geitenkaas erover, sprenkel er een beetje extra vierge olijfolie over en maak af met een snuf peper.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken
Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.