Kookboekauteur en foodstyliste
Janneke Philippi heeft een nieuwe
kookbijbel uitgebracht en deelt met
ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties
met een Italiaanse touch. Makkelijk
om te maken en succes verzekerd!
Gehaktballetjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook. De balletjes zijn eenvoudig en lekker om zelf te maken.
Gehaktballetjes in tomatensaus
Voorbereidingstijd: 25 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
75grzwarte olijven zonder pit
500grrundergehakt
zout en peper
700grgekruide passata fles
2bollenmozzarella van elk 125 gr
2tlgedroogde oregano
400grspaghetti
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Hak de olijven fijn. Meng het gehakt met de olijven en zout en peper.
Rol met vochtige handen ongeveer 20 balletjes van het gehakt. Schenk de passata op de bakplaat.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus. Breek de mozzarella in stukjes en leg op en tussen de gehaktballetjes. Bestrooi met de oregano.
Bak de gehaktballetjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten bruin en gaar. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bestrooi de gehaktballetjes uit de oven met de rucola en serveer met de spaghetti.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen