Terug naar overzicht
Gegrilde tomaat met burrata

Recept: gegrilde tomaat met burrata en balsamico

De Vlaamse culinair journalist en (tv-)kok Sarah Puozzo groeide op in een Italiaanse familie. Haar Venetiaanse vader leerde haar op zesjarige leeftijd al gnocchi maken. Later reisde ze heel Italië door om zo veel mogelijk te proeven én om erover te schrijven.

We delen een recept uit haar nieuwste boek Mangiamo voor geroosterde tomaat met burrata en aceto balsamico di Modena. Een eenvoudig maar heerlijk gerecht voor de lunch op een zonnige dag.

Meer recepten van Sarah? Kijk dan in deze editie voor meer gerechten.

Of bestel het kookboek Mangiamo in de shop

Gegrilde tomaat met burrata

Gegrilde tomaat met burrata

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tomaten groot
  • snufje fleur de sel
  • 1 scheutje olijfolie extra vergine
  • 4 bollen burrata
  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • 1 scheutje gerijpte balsamicoazijn

Instructies

  • Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd ondertussen een hoedje van de tomaten af, maar gooi dat niet weg!
  • Hol de tomaten voorzichtig uit. Gril nu kort de buitenkant van de tomaten en de hoedjes in de grillpan.
  • Breng de gegrilde tomaat goed op smaak met een flinke snuf fleur de sel en een scheutje olijfolie.
  • Leg voorzichtig een bolletje burrata in de uitgeholde tomaat en garneer met wat basilicumblaadjes.
  • Schenk voor het opdienen nog een scheutje balsamicoazijn over de burrata en zet het hoedje erop.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.