Terug naar overzicht
Gegrilde spruitjes met honing

Gegrilde spruitjes met honing en walnoten

Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot een culinair hoogtepunt. Haar gerechten zijn makkelijk te bereiden en zitten vol smaken die iedereen verrassen.

Proef zelf de heerlijkheid van haar gegrilde spruitjes met honing en knapperige walnoten – een feestelijk bijgerecht dat perfect past bij elke gelegenheid en gegarandeerd indruk maakt!

Dit spruitjesbijgerecht komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook. In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Gegrilde spruitjes met honing

Gegrilde spruitjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie
  • 500 gr spruitjes gehalveerd
  • zout en peper
  • 115 gr honing
  • 60 ml rodewijnazijn
  • 75 gr walnoten geroosterd
  • 1 el citroenrasp (optioneel)
  • Parmezaanse kaas geraspt (optioneel)

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spruitjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en bak 15 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.
  • Voeg de honing en azijn toe, roer goed en laat nog 4 minuten sudderen tot de saus dikker wordt en glanst.
  • Schep de spruitjes in een schaal, strooi de walnoten erover en garneer eventueel met citroenrasp en Parmezaanse kaas.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.