Geen aperitivo zonder stuzzichini: 8 heerlijke recepten
Met deze Italiaanse stuzzichini (kleine hapjes) zet je in korte tijd iets lekkers op tafel. Smaakvolle hapjes die perfect passen bij de aperitivo of apericena.
Arancini met saffraanmayonaise
Risotto maken vergt nogal wat tijd. Je doet er daarom goed aan een paar dagen van tevoren een extra grote portie risotto te maken. De ene helft eet je meteen op, de rest gaat de koelkast in om een paar dagen later deze arancini van te maken.
Gefrituurde mozzarellasandwich
Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale ingrediënten, waardoor je in elke regio weer iets anders vindt. Ook jij kan nu thuis de lekkerste cibo da strada maken voor bij de aperitivo.
Crostini met ansjovis
Met dit recept voor crostini met ansjovis en mozzarella waan je jezelf in de sfeervolle straatjes van Italië, waar de geur van versgebakken brood en de smaak van zilte ansjovis samenkomen in een onweerstaanbare antipasti met slechts een paar ingrediënten. Vijf stuks om precies te zijn.
Pugliese taralli
Maak thuis je eigen taralli. Deze kleine snacks zijn perfect als hapje voor bij de aperitivo, voor een gezellige middag met vrienden. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje Italiaanse passie, maak je 24 krokante zoutjes, die hun oorsprong vinden in Zuid Italië.
Aubergineballetjes met munt
Een verrassend vegetarisch recept voor gefrituurde balletjes op basis van aubergine met Parmezaanse kaas en munt. Een heerlijk warm aperitiefhapje wat je zelf eenvoudig thuis kunt maken.
Funchi fries: polenta frietjes
Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gedroogd maismeel of het wat grovere en smakelijkere maisgriesmeel. Je kan er ook heerlijke puree van maken. Voor de aperitivo zijn deze funchi fries gemaakt van polenta echt een aanrader.
Burrata met bloedsinaasappel
Dit recept voor burrata en bloedsinaasappel geserveerd met krokant roggebroodkruim is een leuk recept om zelf te maken voor je aperitivo thuis. Zorg dat je 3 gesteriliseerde potjes met deksel klaar hebt staan voor de sinaasappelmarmelade.
Gefrituurde broodballetjes met stracchino-kaas
Met dit recept maak je zestien krokant gefrituurde balletjes, Coccoli Fritta, Italiaans streetfood uit Venetië. Lekker en goed gevuld met verse stracchino-kaas en parmaham.
"*" geeft vereiste velden aan
Lees ook:
Ontdek het streetfood van Bari in kronkelige straatjes en historische pleinen. Reisfotograaf Sabrina onthult de smaakvolle geheimen van deze culinaire stad.
Dit zijn de populaire bestemmingen in Italië voor 2024 die je dit jaar wil bezoeken.
Foodwriter Emiko Davies woont in Toscane en kent de lekkerste adresjes in San Miniato.
- Author: Redactie
- Posted: juni 7, 2024