Dit is een perfect hapje om al voor te bereiden,
zodat je op de dag van je aperitivo nog maar heel even bezig bent. Afhankelijk van waar je van
houdt kies je voor een van de dips erbij. Maar zelfs zo puur zijn ze al heerlijk!
Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gedroogd maismeel of het wat grovere en smakelijkere maisgriesmeel. Je kan er ook heerlijke puree van maken. Voor de aperitivo zijn deze funchi fries gemaakt van polenta echt een aanrader.
Polenta frietjes
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur20 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur20 minutenminuten
Porties: 1schaal
Ingrediënten
500mlwater
200grpolenta
1elboter
1tlzout
75grParmezaanse kaas
neutrale olieom in te vetten
zonnebloemolie om in te frituren
Extra nodig
ingevette ovenschaal, plastic folie, pan met dikke bodem
Instructies
Breng het water aan de kook en voeg de polenta toe. Roer in 2 minuten tot een dikke massa. Voeg de boter, het zout en de kaas toe en roer goed door.
Bedek de ovenschaal royaal met plasticfolie. Doe hier de dikke polenta in. Strijk glad, laat afkoelen en zet in de koelkast tot alles helemaal koud is en geheel opgesteven. Dat kan dus prima ruim van tevoren.
Op de dag dat je gaat borrelen verhit je een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Snijd de polenta in repen en halveer die weer tot de dikte van frietjes. Bak ze in de hete olie goudbruin, in 6-7 minuten.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen