Op zoek naar een feestelijk dessert voor het kerstdiner? Deze ijstaart van vanille-ijs is een echte allemansvriend en makkelijk te maken.
In deze ijstaart proef je heerlijk romig vanille-ijs afgewisseld door rood fruit en knapperige chocolade van de top. Het ijs maak je gewoon zelf met slechts een paar ingrediënten. Je moet er enkel even op wachten, maar het eindresultaat is dat meer dan waard. Meer lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Feestelijke ijstaart
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 6 uuruur
Totale tijd: 6 uuruur15 minutenminuten
Porties: 8personen
Benodigdheden
ijsmachine
Ingrediënten
300mlmelk
180grkristalsuiker
500mlslagroom
1tlvanillepoeder
2tlvanille-extract of wodkabessen (bijvoorbeeld aalbessen, ter garnering)
geraspte chocolade (ter garnering)
Optioneel
cocktailprikkers en stukjes lint voor zelfgemaakte vlaggetjes
Instructies
Roer de melk en de suiker in een schaal door elkaar tot de suiker opgelost is. Meng de slagroom, het vanillepoeder en het vanille-extract of de wokda erdoorheen. Doe het mengsel over in een ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs halfbevroren is.
Schenk het in een mooie vorm waarin ongeveer 1 liter past. Zet de vorm 4 tot 6 uur in de vriezer.
Laat het ijs een tijdje op kamertemperatuur staand voordat je de vorm omkeert op een koude schaal. Decoreer met bessen, geraspte chocolade en zelfgemaakte vlaggetjes.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen