Terug naar overzicht
bloemkool farro risotto

Farrorisotto met bloemkool en salie

Farro is een graan dat deze risotto zo’n fijne nootachtige bite geeft. Knapperige salie en amandelen brengen het naar een hoger smulniveau.

Dit recept komt uit:

Het recept vind je hieronder

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 8 g salieblaadjes, voor erbij
  • 80 g amandelen, grofgehakt, voor erbij
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 500 g bloemkoolroosjes, fijngesneden
  • 320 g farro
  • 100 g arboriorijst
  • 1½ l hete, goede kippen- of groentebouillon
  • 375 ml melk
  • 40 g parmezaan, fijngeraspt
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 300 g roodschimmelkaas of brie, in dikke plakken, voor erbij

Preparation

  • 1Zet een grote, diepe pan op matig vuur. Schenk de helft van de olie erin en voeg de salie en amandelen toe. Bak 3-4 minuten of tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en zet apart.
  • 2Schenk de rest van de olie erbij, voeg de ui en knoflook toe en fruit, af en toe roerend, 4-5 minuten of tot ze zacht zijn.
  • 3Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut koken. Roer dan de bloemkool, farro en rijst erdoor en bak al roerend 1-2 minuten. Draai het vuur matig laag en bak de granen; roer regelmatig.
  • 4Schenk de bouillon er met steeds 250 ml tegelijk bij, en voeg de volgende 250 ml pas toe als de vorige scheut is geabsorbeerd; laat 50-55 minuten koken en roer regelmatig.
  • 5Schenk als de bouillon is opgenomen de melk erbij en roer deze erdoor tot de rijst romig is. Roer de parmezaan, zout en peper erdoor.
  • 6Schep de risotto in kommen en leg de knapperige salie, roodschimmelkaas en amandelen erop.