Terug naar overzicht
Espresso martini

Wintercocktail: espresso martini met Amaro del Capo

Geen zin in een uitgebreid dessert of gewoon nog één laatste drankje? Deze espresso martini met Amaro del Capo is precies wat je dan wil. Een winterse cocktail met smaak, perfect voor de koffieliefhebber!

De Espresso Martini met Amaro del Capo heeft een rijke, kruidige smaak door de Italiaanse koffielikeur. Garneer de cocktail met drie koffieboontjes voor een klassieke touch. Hier kan je meer lekkere cocktails vinden.
Espresso martini

Espresso martini

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 cocktail

Ingrediënten

  • ijsblokjes
  • 25 ml Amaro del Capo
  • 25 ml Elixir di Caffè di Santa Maria
  • 50 ml espresso
  • 3 koffieboontjes

Instructies

  • Zet een verse espresso (50 ml).
  • Vul een shaker met ruim ijs.
  • Voeg de Amaro del Capo en Elixir di Caffè di Santa Maria al Monte toe aan de shaker.
  • Giet de verse espresso erbij. Shake het geheel 15 seconden krachtig om goed te mengen.
  • Zeef het mengsel in een martini- of coupeglas.
  • Garneer met 3 koffieboontjes.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.