Terug naar overzicht
Paddenstoelen met risoni

Eenpansgerecht: paddenstoelenrisoni (orzo) recept

Proef zelf de heerlijkheid van deze paddenstoelenrisoni, gevuld met shiitakes of portobello, geserveerd met Parmezaanse kaas en een vleugje citroen – een smaakvol eenpansgerecht dat iedereen aan tafel zal verrassen!

Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot een culinair meesterwerk. Haar gerechten zijn eenvoudig te bereiden, maar boordevol rijke smaken uit de Italiaanse keuken, zoals bij dit gerecht.

Dit heerlijke risoni-eenpansgerecht komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook. In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Paddenstoelen met risoni

Risoni met paddenstoelen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 gr shiitakes of portobello’s, in stukjes
  • 250 gr risoni (orzo)
  • 125 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon of water
  • 1 el peterselie fijngehakte
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt, extra voor erbij
  • zout en peper
  • citroenpartjes voor erbij

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten, voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 5-6 minuten tot ze zacht zijn.
  • Roer de risoni erdoor en bak nog 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren.
  • Schenk langzaam de bouillon erbij en laat op laag vuur 12-15 minuten sudderen tot de risoni gaar is.
  • Roer de peterselie en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de risoni over borden en serveer met extra parmezaan, peper en citroenpartjes.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.