Dit lees je in de nieuwe editie van De Smaak van Italië
In de nieuwe editie ontdekken we De Laars van noord tot zuid en van relaxt tot ruig. We reizen af naar het populaire Cefalù in Sicilië, maar ook naar het ongerepte Calabrië. Voor een citytrip tippen we het elegante Trento en als je veel wilt zien in één rit, maak dan onze roadtrip door drie regio’s.
Vlak bij het levendige Cefalù ligt boetiekhotel Le Calette. Op uitnodiging van de familie Miccichè, die dit juweeltje al drie generaties lang runt, mochten wij proeven van deze bijzondere plek op Sicilië. Én bezochten we de populaire badplaats ernaast.
Drie regio's in één trip
Van de wijngaarden in Toscane en de Umbrische heuvels naar de kust van Le Marche. Onze toer door Midden-Italië leidt langs wijn en cipressen in Val d’Orcia, de chocoladehemel van Italië én de culturele hoofdstad van 2024. We doorkruisen drie regio’s en stoppen bij drie absolute must sees: Montepulciano, Perugia en Pesaro.
Pittig en ruig: ontdek de charme van Zuidoost-Calabrië
Fotograaf Sofie DeLauw mag dan al jaren in Italië wonen, er zijn wel degelijk plekken die voor haar minder bekend zijn. Zoals het ruwe zuidoosten van Calabrië. Verwacht hier geen gepolijste toeristische plekken, maar wel een heel puur stukje Italië.
Trente, een mooie mix van Italiaanse allure en Oostenrijkse charme
De charmante stad Trente, in de Dolomieten, ademt Italiaanse elegantie met een vleugje Oostenrijkse gemoedelijkheid. Deze minder bekende, maar mooie bestemming is perfect voor een weekend vol cultuur, lekker eten én natuurschoon.
Recepten uit de nieuwe Zilveren Lepel Chocolade
De Zilveren Lepel chocolade is uit – en dit is serieus chocolade. Maar liefst honderd recepten om jezelf in eigen keuken op te leiden tot gevorderd chocolatier. In dit voorproefje is het al menens.
Moka Express: hoe een aluminium kannetje de koffiecultuur veranderde
Formeel worden Italianen wakker zodra ze hun ogen openen, maar de ware kenner weet: een Italiaanse dag begint pas echt zodra de Bialetti begint te pruttelen. Italië-expert Jarl van de Ploeg praat ons bij over het iconische potje dat de nationale koffiecultuur veranderde.
Bestel de nieuwe editie
Bestel jouw exemplaar en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen